Theater Tegendraads wint Award

Gepubliceerd op 9 november 2023 om 18:57

Theater Tegendraads wint Special Media Award

Woensdag 8 november kwamen 30 genomineerden uit het hele land naar Beeld & Geluid in Hilversum voor de leukste award uitreiking van Nederland: de Special Media Awards. De Special Media Awards zijn de prijzen voor mensen met een verstandelijke beperking die zelf media maken. Tijdens een spannende show maakten Irene Moors en Kevin van den Berg de 10 winnaars bekend. De vakjury was onder de indruk van alle inzendingen. De winnaars laten met hun bijdrage zien hoe je (sociale) media op een leuke manier kunt inzetten. Het was dit jaar de vijfde keer dat het landelijke evenement werd georganiseerd. Een jubileum!

Amerpoort organiseerde in 2019 voor het eerst een landelijk evenement en werkt inmiddels samen met meer dan 50 organisaties uit de gehandicaptenzorg, (online) mediapartners en ervaringsdeskundigen.

Steeds meer inzendingen
Initiatiefnemer en projectleider Sonja Heijkamp: “Dit jaar hadden we 168 inzendingen uit het hele land. Elk jaar zijn we blij verrast met alle creatieve en bijzondere media-uitingen die we ontvangen. Het is zo belangrijk om aandacht te blijven vragen voor mediawijsheid in de gehandicaptenzorg. We zien met de Special Media Awards wat voor goede media mensen met een verstandelijk beperking maken en hoeveel plezier we kunnen hebben met sociale media. Ik hoop met het evenement echt een ‘paaltje te hebben geslagen’ om als begeleider of organisatie het gesprek over sociale media positief samen te kunnen voeren."

Uit de 168 inzendingen selecteerde de vakjury de winnaars. In de vakjury zaten dit jaar Sander Pat, Team Plagiaat, Tjarda Struik, Renée Postma, Rob Geus, Kaj van der Voort en Jan Müller.

Theater Tegendraads is een vaan de prijswinnaars. Met hun videoclip: ‘Lekker op vakantie man’ was de jury unaniem. Een prachtige mijlpaal voor Theater Tegendraads waarmee zij hun 5 jarig jubileum compleet maken.

Ruben Sondorp, lid van Tegendraads: ‘Wij willen laten zien dat wij ook een bijzonder talent hebben’

Meer informatie, jurycommentaar en links naar de sociale media-accounts van de winnaars, zijn te vinden op de website van Special Media Awards.

Feestelijke uitreiking
Dankzij Co Hases op de rode loper en presentatoren Irene Moors en Kevin van den Berg was het een indrukwekkend feestje bij Beeld & Geluid op het Mediapark in Hilversum. Om het feest compleet te maken, traden Danny Smoorenburg en Rico Stavast op.

Voor iedereen die nog wil nagenieten, is er de aftermovie. Deze wordt gemaakt door cliënten van het multimediateam van Pluryn. De aftermovie komt net als alle foto’s binnenkort beschikbaar op special-media-awards.nl. De uitreiking van de Special Media Awards 2023 van woensdag 8 november is al op YouTube terug te kijken: https://www.youtube.com/watch?v=2AKcqXiaDHI

Week van de Mediawijsheid
De Special Media Awards werden uitgereikt in aanloop naar de Week van de Mediawijsheid (10 t/m 17 november 2023). Dit jaar is er aandacht voor online omgangsvormen. Hoe zorgen we er met z’n allen voor dat de online wereld een fijne, sociale plek wordt en blijft? Door een grens te trekken en #hierniet te zeggen. Zo maken we ons hard tegen online kwetsend gedrag. Meer informatie over de Week van de Mediawijsheid vind je op:
www.weekvandemediawijsheid.nl.

Klik hier om een tekst te typen.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.